Total Pageviews

Tuesday, October 11, 2011

He's just not that into you!


Posvećeno mom dragom sedamnaestogodišnjem ja i svim djevojkama koje neprestano traže princa na bijelom konju.
Vjerovatno se svi sjećate onje pjesmice iz osnovne škole „Ko se tuče taj se voli“. Još u tim ranim danima počnu nas učiti da je uredu ako su muškarci prema nama grubi, jer oni tako izražavaju svoju ljubav. Vjerovatno ste i vi u školskim klupama (ili čak prije u vrtiću) imale nekog ko vas je čupao za kikice, bockao olovkom, vrijeđao vašu novu roza pernicu ili vas udario loptom. Ukoliko ste potražile savjet od učiteljice, mame, starije seke, mogle ste čuti da je to način na koji vam taj izvjesni maleni plavooki dječak daje do znanja da postojite na njegovom radaru, da vas primjećuje i da mu značite više nego ostale djevojčice. Baš u tim trenutcima nastaje problem, jer mi u našim malim glavicama počinjemo razmišljati i smišljati.
Onda slijedi rani pubertet u kojem već osjećate leptiriće, ali vas on nikako ne primjećuje. Ponekad se odlučite i na radiklane korake pa krenete na neku sekciju koju on voli ili se upišete u muzičku školu (iako se u muzici snalazite kao slon u prodavnici stakla). A on kao iz inata primjećuje sve druge djevojke, samo vas nema nigdje. Tu negdje počnu i savjeti vaših novih najboljih prijateljica, kako je on sigurno zaljubljen u vas, ali neće to da pokaže. Zvuči li vam ovo poznato?
Nakon što prebolimo ove prve ljubavne jade, počnemo da se zaljubljujemo kao po nekom pravilu u nekog opasnog tipa, koji jednostavno zrači negativno i po svim nepisanim pravilima nije prava osoba za vas, jer vi ste odlikašica sa svim peticima, pravilno očešljanom kosom i već pomalo zaljubljene u modu, a on je sportaš koji nema tri čiste u glavi ili pak neki stariji mangup koji obnavlja godinu,a  pod odmorom puši cigarete. Nakon ovoga dolazi serija maminih sinova i neodoljivih šarmera kojima su žene samo potrošna roba i koji će sa vama raskidati svaki drugi vikend, da bi na nekom partiju mogao pokupiti neku „cool“ pijanu djevojčicu. U ovom periodu nikako ne prestajete da plačete i zavaravate sebe kako je on pravi za vas, samo što on to još nije spoznao. Prijateljice vam govore „Da on jednostavno mora probati sve ponuđeno, ali će se vratiti vama“. Ma baš kako da ne, a zašto da mu vi(ili ja) drage moje budete posljednja rupa na svirali? Zašto biste ga uopće čekale?!
Kod nekih djevojaka ovdje prestaje faza samosažaljevanja, one tada uzmu život u svoje ruke i shvate da ljubav nije jedina stvar u kojoj mogu uživati. Uživaju u svakoj sitnici, svakom odlasku u kino sa djevojkama, novim cipelama, novoj knjizi, dobrom filmu, opuštajućoj kupki i poslovnom uspjehu. Često se događa da baš u tim trenutcima naiđe onaj pravi, zbog kojeg se osjećaju kao kraljice. 

Nažalost kod većine djevojaka faza traženja princa na bijelom konju se bjesomučno nastavlja i baš tada nastaju najfatalnije greške. Djevojke krenu srljati od jednog do drugog, postajući očajne i gubeći ponos i samopouzdanje. Ako se slučajno nalazite u ovoj posljednoj skupini, toplo vam preporučujem da prestanete raditi sve stvari koje radite, jer ako je dečko doista zainteresovan za vas, nazvat će vas. Nema potrebe da gledate u telefon svaku minutu i iščekujete. Ako želi da izađe sa vama pozvat će vas, pesbotrebno je da ga uhodite na facebook-u ili twiter-u i pokušavate se kao slučajno sresti na mjestima na koja on oduvijek izlazi, a vama čak nisu ni u okolini od deset kilometara. U njihovom očima ovo je smiješno. Prijem sam se usuđivala svojim drugaricama reći „He's just not that into you“, ali one kao da neće da čuju i obavezno se naljute na mene, jer sam ja nepopravljivi realist i nemam ni milimetra prostora za romantiku (što uopšte nije istina). Nadam se da će se u ovom pronaći sve one kojima  je to potrebno. Jednostavno shvatite da vrijedite više i da zaslužujete samo najbolje. Kažu da žena ima samo jedan problem „Ponekad zaboravi koliko vrijedi“. Ovim putem vas molim da to sebi nikada ne dozvolite, jer svaka od vas je posebna i svaku čeka sreća na ovaj ili onaj način.
Moram još samo napomenuti da ako su sve vaše drugarice u sretnim vezama, to ne treba da vas obeshrabruje, jer ljudi budu po trideset godina u braku pa se razvedu. Ako je ljubav prava ona će takva biti od prvog izlaska, do posljednjeg dana. Drage moje, sreća dolazi u puno oblika. Pokušajte pronaći vašu!

P.S. Inspirisano istoimenim filmom! :D

3 comments:

  1. Hihihihihi, ma mi smo ti plavooki u djetinjstvu bili pravi mali vragovi :P i još uvijek smo :P 'Dobri savjeti!!! Žene, čule ste !!!

    čitamo se <3

    ReplyDelete
  2. "Tu negdje počnu i savjeti vaših novih najboljih prijateljica, kako je on sigurno zaljubljen u vas, ali neće to da pokaže. Zvuči li vam ovo poznato?"


    Hihihihihihihi, sve mi zvuči poznato :D A pogotovo dio "Uživaju u svakoj sitnici, svakom odlasku u kino sa djevojkama, novim cipelama, novoj knjizi, dobrom filmu, opuštajućoj kupki i poslovnom uspjehu. Često se događa da baš u tim trenutcima naiđe onaj pravi, zbog kojeg se osjećaju kao kraljice."

    Ma joj, šta da ti kažem, ovo je divan post, ovako nastavi :) Oduševljena sam !

    ReplyDelete
  3. Draga moja En, vi plavooki ste jako opasni i jako neodoljivi :D

    Aleksandro moja : Naprosto te volim. A objema vam zahvaljujem za pruženu podršku. Željno iščekujem vaše nove postove!

    Ljubim vas drage moje ! I volim!

    ReplyDelete